Politiek & Bestuur

Gerard Silberie derde gedeputeerde Bonaire

Niet James Kroon, maar Gerald Silberie is gisteravond beëdigd als gedeputeerde voor de UPB. Ook Clark Abraham en Benito Dirksz nemen zitting in het Bestuurscollege.

PB en PDB sloten vorige week vrijdag een regeerakkoord. Zondag maakte de rode partij de gedeputeerden al bekend. Over de vraag wie de UPB in het Bestuurscollege zou afvaardigen, bleef lang onduidelijkheid. Gisteravond werd Gerald Silberie, broer van UPB-partijvoorzitter Maritsa Silberie, beëdigd als gedeputeerde.

Gerald Silberie was, aldus de partijvoorzitter, de afgelopen jaren de rechterhand van de inmiddels afgetreden James Kroon. “Hij kent het klappen van de zweep. Hij weet hoe de dingen er in het Bestuurscollege aan toe gaan.”

Maritsa Silberie wil niet veel kwijt over de onderhandelingen van gisteren, behalve dat het ‘niet makkelijk’ was. Aanvankelijk leek het erop dat James Kroon zijn werk zou voortzetten. Maar er kwam discussie binnen de UPB over wie vervolgens de vrijgekomen zetel in de Eilandsraad zou innemen. De keuze voor Gerald Silberie kwam voor velen als een verrassing.

Maritsa Silberie vindt het ‘persoonlijk jammer hoe de dingen gelopen zijn’. Maar ze gelooft ook: “Alle dingen gebeuren om een reden. Ook dit was ergens voor nodig. Nu gaat het werk beginnen.”

Ook Clark Abraham is blij met de goede afloop. “We gaan in goede samenspraak werken.”

De drie nieuwe gedeputeerden hebben vandaag hun eerste vergadering. Dan worden de portefeuilles verdeeld.

Bron: Amigoe

Deel dit artikel