Sport & Vrije tijd

The Ultimate Dance Battle Bonaire

Op zaterdag 18 april hield Dance Sensation Dansschool de eerste ‘The Ultimate Dance Battle.

Zeven groepen kinderen deden mee aan deze danswedstrijd. Basisschoolleerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 konden zich inschrijven.

Alle kinderen hadden een unieke een spectaculaire act bedacht.

De jury, bestaande uit Emily Kocks, Sasha Duyn en Maya Stewart, had de moeilijke taak om te besluiten welke groepen door zouden gaan naar de volgende ronde.

Na de eerste ronde bleven vier groepen over: ‘The extreme dancers’, ‘The Rainbow dancers’, ‘Girl power’ en de ‘Sugar dancers’ lieten allemaal een originele act zien. De ‘The extreme dancers’ en ‘The rainbow dancers’ gingen uiteindelijk naar de finale, beide groepen kwamen van Kolegio San Bernardo.

Winnaars van de eerste ‘dance battle’ werden ‘The extreme dancers’. Zij wonnen kaartjes voor de eindshow van de Dance Sensation Dansschool en de mogelijkheid om gratis de Summer Dance Course bij de dansschool te volgen. Ook wordt hun act professioneel gefilmd en tot videoclip gemaakt.

Organisator van de danswedstrijd Elianne Beukers was tevreden over de opkomst. Ze hoopt dat de ‘dance battle’ een traditie wordt, die op Bonaire met de jaren groter wordt: “Ik hoop dat er volgend jaar twee keer zoveel kinderen meedoen en dat we uiteindelijk op deze manier alle kinderen op Bonaire een fantastische danservaring kunnen bieden.”

Bron: Amigoe

Deel dit artikel