Ondernemen & Bedrijven

Initiatief voor ferry bij Curaçao en Aruba

Met name Curaçao en Aruba zullen tijd en energie moeten steken in de totstandkoming van een ferry tussen de Benedenwindse eilanden. Maar Nederland wil wel helpen bij een doorberekening van de kosten, zei minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties vandaag.

De ferry kwam aan de orde tijdens een debat over de Koninkrijksconferentie in juni. PvdA-Tweede Kamerlid Roelof van Laar vindt dat Nederland een actievere rol kan spelen op dit gebied. Plasterk antwoordde dat het in principe een particulier initiatief is en Curaçao en Aruba in principe de belangrijkste belanghebbenden zijn. “Samen zijn die twee landen twintig keer zo groot als het kleine stukje Nederland dat daar ligt”, aldus de minister, doelend op Bonaire. “We willen wel bijstaan met expertise, maar niet het voortouw hierin nemen.”

Van Laar vond die rol te beperkt. “In Europa zijn er ook tal van bootverbindingen van particulieren, maar omdat we die verbindingen belangrijk vinden, lopen die wel via aanbestedingen van de overheid. Ik ben bang dat dit blijft hangen in plannenmakerij.” Plasterk beloofde dat hij het onderwerp ter sprake zou brengen tijdens de Koninkrijksconferentie. “We zullen alle zeilen bijzetten om die boot aan het varen te krijgen en helpen als er doorberekeningen van de kosten moeten worden gedaan.”

Bron: Amigoe

Deel dit artikel