Onderwijs

Opvang en begeleiding studenten uit Caribisch Nederland dit jaar door stichting BESST

Studenten uit Caribisch Nederland die in Nederland een studie gaan volgen, worden dit jaar opgevangen en begeleid door de stichting BESST (Bonaire, Eustatius, Saba Students). De nieuwe stichting BESST is ontstaan uit een afsplitsing van de stichting S4 (St. Maarten Student Support Services) die tot voor kort de begeleiding van zowel studenten uit Sint Maarten als uit Caribisch Nederland verzorgde.

De afsplitsing heeft tot doel om de zorg en begeleiding aan de studenten uit Caribisch Nederland op hetzelfde niveau te blijven garanderen. De nieuwe stichting beschikt over ervaren begeleiders met alle noodzakelijke kennis en ervaring voor een goede opvang en begeleiding van de studenten.

De uitvoeringskosten voor de begeleiding worden ook dit jaar weer volledig betaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De studenten betalen alleen de kosten die BESST maakt namens de student. Hierbij valt te denken aan een vliegticket naar Nederland, de borg voor huisvesting, een eventuele hotelovernachting bij aankomst in Nederland en een collectief studentenverzekeringspakket.

Studenten die afreizen voor een opleiding in Nederland kunnen voor deze kosten een opstarttoelage aanvragen bij RCN Studiefinanciering. Een gedeelte van de opstarttoelage wordt dan door RCN-Studiefinanciering betaald aan BESST om de kosten namens de student te financieren. Het andere gedeelte wordt uitgekeerd aan de student.

Uiterlijk in september maakt BESST een afrekening voor alle studenten. De in rekening gebrachte kosten worden gespecificeerd en de studenten ontvangen een eventueel tegoed binnen 30 dagen na afrekening op hun bankrekening.

Meer informatie over de opstarttoelage is te vinden op www.rijksdienstcn.com/studiefinanciering.

Deel dit artikel