Geen categorie

Openbaar Lichaam Bonaire zaterdag aanwezig bij beroepenmarkt

Openbaar Lichaam Bonaire zaterdag aanwezig bij beroepenmarkt

De opening vandaag van het drie dagen durende event op de SGB

Het  Openbaar Lichaam Bonaire is ook dit jaar aanwezig bij de Studie- & Beroepenmarkt Bonaire, die plaats vindt op zaterdag 14 november 2015 bij de Scholengemeenschap Bonaire, SGB.  Dit jaar is het motto voor deze Studie- en Beroepenmarkt: The Sky is the limit. Er is voor dit motto gekozen om jongeren te laten inzien dat het maken van een goede studiekeuze kan leiden tot mooie kansen voor hun toekomstige carrière. 

Bestuurders, leidinggevenden en medewerkers willen op deze Studie- en Beroepenmarkt graag een bijdrage leveren om jongeren te stimuleren en te inspireren om de juiste studiekeuze te maken. Dat is in hun eigen belang en in het belang van de lokale arbeidsmarkt. Het is heel belangrijk dat de jongeren op een positieve manier kennis maken met het Openbaar Lichaam Bonaire, het OLB als werkgever. Afgezien daarvan is het een positief signaal naar hen toe, om na hun studie terug te keren en mee te helpen aan de opbouw van Bonaire voor iedereen. 

Alle vier directoraten van het OLB zullen aanwezig zijn om op een laagdrempelige manier jongeren informatie te geven over de werkzaamheden van de verschillende afdelingen. Er wordt ook gefocust op de reden waarom het zo bijzonder is om bij het OLB te werken.  Alle directoraten zullen ook informatie geven over de vereiste opleiding en vorming voor bepaalde functies. Het OLB wil zichzelf presenteren als de grootste werkgever op het eiland met de mooiste en meest  uitdagende taak, namelijk om ervoor te zorgen dat alle burgers van Bonaire een goed leven kunnen leiden. 

Voor het OLB is het heel belangrijk jongeren een goed inzicht te bieden in de mogelijkheden voor werk en de vereiste opleiding daarvoor.  Daarom zal de afdeling P&O een workshop organiseren om jongeren goed te informeren over de expertise die het OLB in de toekomst nodig heeft. De workshop vindt om 13.45 uur plaats in lokaal 31 van de SGB.

Maar er is meer. Dit jaar wil het OLB jongeren inspireren die de lastige taak hebben om een studiekeuze te maken. Het is voor jongeren vaak erg moeilijk om op jonge leeftijd een studiekeuze te maken.  Op de markt kunnen zij een beroepskeuzeadviseur raadplegen over de keuze van een beroep. Maar zij kunnen ook van een expert horen wat de beste manier is om tot een keuze te komen die voor een groot deel hun toekomst zal bepalen. Bestuurders, directeuren en afdelingshoofden willen graag in de vorm van ‘dating’ hun ervaringen met het kiezen van een studie, carrière en functie binnen het OLB delen. Zij willen de jeugd met hun eigen verhaal aanmoedigen, stimuleren en inspireren.  Alle jongeren zijn van harte welkom om mee te doen aan ‘dating. ’Zo kunnen zij even met de gezaghebber praten en van hemzelf horen wat zijn achtergrond is en wat ertoe heeft bijdragen dat hij nu die functie bekleedt.  Het ‘daten’ zal plaatsvinden in lokaal 31 om 14.30 uur. Jongeren die mee willen doen kunnen zich tot 14.00 uur aanmelden bij de stand van de directie Bedrijfsvoering en Ondersteuning. 

Deel dit artikel