Onderwijs

Officiële opening gerenoveerde onderkomen Golden Rock School

st eustatius school

Met het hijsen van drie vlaggen op het terrein van de Golden Rock Catholic School op Sint Eustatius werd het gerenoveerde schoolcomplex afgelopen maandag officieel in gebruik genomen. Vertegenwoordigers van het complete onderwijsveld op Sint Eustatius waren aanwezig tijdens de feestelijke openingsceremonie, tevens bijgewoond door wnd. Directeur Generaal primair en voortgezet onderwijs Christianne Mattijssen van het ministerie van OCW, die voor een werkbezoek op het eiland was.

Zoals bestuursvoorzitter Ingrid Whitfield tijdens haar speech aangaf, zijn docenten en leerlingen erg blij met de facelift die de school heeft ondergaan maar ook met het feit dat iedereen nu weer bij elkaar gehuisvest is. Gedurende de intensieve renovatieperiode van ruim twee jaar was een deel van de school ondergebracht in een tijdelijke noodhuisvesting elders op het eiland.

De renovaties omvatten onder meer het aanbrengen van een volledig nieuwe dakconstructie voor ieder van de gebouwen. De constructies zijn aardbeving- en orkaanbestendig gemaakt. De ruimtes zijn energiezuinig dankzij de combinatie van dakisolatie en nieuwe, goed sluitende ramen en deuren. De toiletgroepen zijn vernieuwd en de gerenoveerde gebouwen zijn voorzien van nieuwe airco installaties met verse luchttoevoer en CO2 meters. In de gymzaal annex overdekte is een nieuwe vloerbeschildering aangebracht, met belijning voor balspelen. Het buitenterrein inclusief de speelplaatsen is voorzien van klinker- en gekleurde betonverharding, er zijn nieuwe bankjes geplaatst en er is een basketball voorziening aangelegd. Het complex is voorzien van een nieuw hek met toegangspoorten en er zijn – zowel binnen als buiten – parkeerplaatsen aangelegd. Vóór het gebouw is naast de parkeervakken een zogenaamde “kiss & ride” strook gemaakt, zodat schoolkinderen ’s ochtends veilig en snel uit de auto of bus kunnen stappen, zonder dat er opstoppingen ontstaan.

De renovatie van de Golden Rock Catholic School is door lokale aannemers uitgevoerd onder aansturing van het Rijksvastgoedbedrijf (voorheen Rijksgebouwendienst) en vormt onderdeel van de onderwijshuisvestingsplannen. Deze plannen zijn door de Openbaar Lichamen, waaronder Sint Eustatius, en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) opgesteld. Ze bevatten de blauwdruk voor verbetering van de onderwijshuisvesting in heel Caribisch Nederland, tussen 2012 en 2020.

Fotobijschrift:

Ex-directeur Debby Clarke-Browne van de Golden Rock school hijst de vlag van de school op, nadat directeur-general primair en secundair onderwijs Christianne Mattijssen van OCW de Nederlandse vlag heeft gehesen en gezaghebber Gerald Berkel die van Sint Eustatius.

Deel dit artikel