Sport & Vrije tijd

Tafeltennistoernooi Akkerman’s Auto Supplies Succesvol

tafeltennistournooi akkerman

Maandag 18 januari heeft de Bonairiaanse Tafeltennisbond haar eerste toernooi van het nieuwjaar georganiseerd met als sponsor Akkerman’s Auto Supplies.
Bij de opening van het toernooi wenste de voorzitter van de BTTB alle leden, sponsors en de hele bevolking van Bonaire een gelukkig nieuwjaar toe en benadrukte het feit dat op dit moment wekelijks aan vijf verschillende jeugdgroepen tafeltennis wordt gegeven door trainers/vrijwilligers.

Dit is heel positief want daarmee is de toekomst van de tafeltennissport op Bonaire gegarandeerd. In verband hiermede is als bewijs van waardering voor het waardevolle werk dat deze trainers voor de jeugd uitvoeren aan hen een geschenk aangeboden. .

Het toernooi was heel succesvol met maar liefst 23 deelnemers. Er werd gespeeld met het systeem van “handicap” dat wil zeggen dat nieuwe spelers en spelers met een lagere nivo hun wedstrijden met een voorsprong mochten beginnen. Deze voorsprong varieerde van 1 tot een maximum van 8 punten afhankelijk van de positie op de ranglijst.

Dit maakte het toernooi zeer interessant daar hierdoor iedereen gelijke kansen had om te winnen. Bewijs hiervan is dan ook dat van de geroutineerde spelers alleen Leo Domacasse de semifinale haalde. De spelers die de kwartfinale haalden waren: Leo Domacasse, Leonard Domacasse, Lisa Domacasse, Raul Jayesuria, Eithel Bernabela, Giovannie Priest,  Percy Prudencia i Arnold Wilsoe.

Voor Leonard Domacasse was dit zijn eerste deelname aan een officieel tafeltennistoernooi en bijzonder is dat hij al zijn wedstrijden had gewonnen, ook van zijn vader Leo Domacasse en kwalificeerde voor de kwartfinale. Vanwege andere afspraken moest hij echter zijn plaats in de kwartfinale afstaan aan Roy van der Veen.

In de semifinale was het Leo Domacasse, die met moeite van zijn dochter Lisa Domacasse won en zich voor de finale plaatste. In de andere semifinale wedstrijd was het Giovannie Priest die van Eithel Bernabela won en in de finale mocht uitkomen tegen Leo Domacasse. In de wedstrijd voor de derde plaats was het Eithel Bernabela die met veel moeite van Lisa Domacasse won. Bijzonder hierbij is dat Lisa in haar eerst deelname aan een tafeltennistoernooivan de meeste mannelijke deelnemers had gewonnen.

De finale wedstrijd tussen Leo en Giovannie was zeer spannend daar Gio conform het handicapsysteem met een voorsprong van 8-0 zijn wedstrijd mocht beginnen. Desondanks wist Leo met gebruikmaking van zijn ruime ervaring in beide sets deze achterstand weg te werken om Gio met 2-0 te verslaan met de setstanden van 12-10 en 11-9.

BTTB kan terugkijken om een zeer succesvol toernooi en er is reeds besloten dat zo’n “handicaptoernooi’ minstens driemaal per jaar gehouden zal worden. De deelnemers hebben genoten en er is weer veel interesse gekweekt voor de tafeltennissport. Bijzonde hierbij is dat Leo al zijn wedstrijden met een achterstand van 8-0 moest spelen en desondanks Kampioen van het toernooi werd.

BTTB verzoekt de spelers om te blijven trainen in voorbereiding op de volgende toernooien. Aan de beurt is de dubbelkampioenschappen van Bonaire begin maart en verder wordt gewerkt aan de planning van kampioenschappen tussen de locale bedrijven en overheidsinstanties die in de manden april en mei zullen worden gehouden. tatafeltennistournooi akkerman tafeltennistournooi akkermans

Deel dit artikel