Politiek & Bestuur

Ere Masters Degree Dirksz van Western Hospitality Institute Jamaica

Ere Masters Degree Dirksz van Western Hospitality Institute Jamaica

Kralendijk – Gedeputeerde Benito Dirksz van Cultuur, Zorg en Onderwijs heeft een ere Masters Degree in Public Administration Management gekregen van de Western Hospitality Institute in Jamaica. De gedeputeerde heeft de eretitel ontvangen vanwege zijn onvermoeibare inzet voor het behoud en de bevordering van de eigen cultuur en het Papiaments.

Dirksz is de tweede bewindspersoon uit het Caribisch gebied die een ere-Masters Degree krijgt, eerder ontving senator Berthia Parle uit St.Lucia de titel. Het is ook voor het eerst dat een burger van een niet Engelstalig land de Masters Degree ontvangt, hiervoor werden professionals uit de VS en Canada gelauwerd. Met de Masters Degree is de Bonairiaanse gedeputeerde toegetreden tot het illustere en uitverkoren gezelschap van individuen die de Jamaicaanse universiteit deze eer toekent.

Een eretitel wordt verleend aan kandidaten die een waardevolle bijdrage hebben geleverd op hun werkterrein. De Western Hospitality Institute, die bij de University Council of Jamaica geregistreerd staat, heeft Dirksz voorgedragen voor de prestaties die hij als gedeputeerde in amper acht maanden heeft neergezet. Zoals zijn inzet op lokaal, regionaal en internationaal gebied om de eigen cultuur en taal te bevorderen.

Als keynote spreker van de afstudeerceremonie die bij het Karram-Speid Auditorium in Kingston werd gehouden, hield Dirksz een bevlogen toespraak over het Papiaments en de eigen cultuur.

De gedeputeerde maakte veel indruk toen 1.500 Jamaicaanse studenten op zijn verzoek luid woorden in het Papiaments uitspraken. Bij het toekennen van de ere-Masters Degree waren de prestaties van Dirksz als ondernemer en vrijwilliger ook medebepalend, maar de belangrijkste reden voor de toekenning was de inzet en strijd voor de moedertaal en de eigen cultuur.

Bij het aanvaarden van de titel Master of Science sprak gedeputeerde Dirksz woorden van dank uit voor de eer die hem is toegekend. De gedeputeerde deed dit namens zijn vrouw, kinderen, de medewerkers van zijn bestuurskantoor en zijn Directoraat. Dirksz bedankte ook het Bonairiaanse  volk voor de steun die hij ontving. ,,Zonder jullie was het bijna onmogelijk geweest om de doelen te bereiken. Maar er ligt nog heel veel werk voor ons. Deze academische titel is een geweldig stimulans om ons te blijven inzetten voor de vooruitgang van onze samenleving,” aldus Dirksz.

Deel dit artikel