Politiek & Bestuur

Minister Plasterk bezoekt Sint Maarten en Sint Eustatius

portretfoto-plasterk

Volgende week bezoekt minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) de bovenwindse eilanden Sint Maarten en Sint Eustatius. Het werkbezoek van de minister aan het Caribisch deel van het Koninkrijk begint maandag 1 februari op Sint Eustatius. Dinsdag 2 februari en woensdag 3 februari is de minister op Sint Maarten.

Op Sint Eustatius spreekt de minister onder meer met gezaghebber Berkel, de leden van het bestuurscollege en is er een ontmoeting met de eilandsraad.

Ook heeft de minister een meet & greet met sociale partners en bezoekt hij een landbouwproject, de Hazel Plantation.

Op Sint Maarten maakt de minister kennis met de nieuwe regering van het land, heeft hij een ontmoeting met de voorzitter en vice-voorzitter van het parlement en spreekt hij met minister-president Marlin en minister van justitie Kirindongo .Ook staat er een bezoek aan de voor het toerisme zo belangrijke haven op het programma. Op woensdag is het halfjaarlijkse Gouverneursoverleg tussen de gouverneurs van de landen van het Caribisch deel van het Koninkrijk en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Deel dit artikel