Vakantie & Toerisme

Gedeputeerde Abrahams van Toerisme vergadert met Adriaens van TCB

Abraham en TCB 9.2.2016

Kralendijk – Gedeputeerde Clark Abraham van Toerisme en Economische Ontwikkeling heeft tijdens een vergadering met directeur Maurice Adriaens van het TCB verschillende aandachtspunten op het gebied van toerisme besproken. Onder andere een resultaatgerichte visie om vooruitgang in de sector te boeken.

Andere aandachtspunten die ook aan bod kwamen, waren onder andere de vraag  wat Bonaire uniek maakt, de identiteit van het eiland en de koers die de bevolking wil varen. Het TCB is nu belast om een strategisch plan voor het toerisme te ontwikkelen en daarin een leidende rol te hebben, er is hier al een aanvang mee gemaakt.

Het is ook belangrijk om de dienstverlening op niveau te houden en ook de beleving van het unieke Bonairiaanse product in stand te houden. Er zal bepaald moeten worden wat Bonaire als toeristische bestemming te bieden heeft en ook wat het doel daarvan is. Op deze manier zal er gericht gewerkt worden aan de ontwikkeling van het product. Als onderdeel van de vooruitgang moeten structuren geschapen worden voor zowel de tak van het ‘stay over’ toerisme als de sector van het cruisetoerisme.

Het was een productieve vergadering. Het kantoor van de gedeputeerde blijft actief op het terrein van toerisme en onderhoudt een goede communicatie met het TCB.

Adriaens houdt komende donderdag een persconferentie om wat informatie te geven over zijn achtergrond als professional en ook om te praten over het toerisme op Bonaire.

Op  de foto zijn v.l.n.r. te zien

Gedeputeerde Clark Abraham en zijn adviseur Hennyson Thielman.  Malinda Hassell, Gabriele Trixi en  Maurice Adriaens van het TCB,

Deel dit artikel