Onderwijs

Bezorgde ouders nieuwe brede school

Kolegio Pap Cornes Brede School

Basisschool Kolegio Papa Cornes is met ongeveer 400 leerlingen de één na grootste basisschool van Bonaire, gelegen tussen de wijken Antriol en Noord Saliña. Het schoolgebouw dateert van 1973 en voldoet niet meer aan de huidige normen. Om die reden wordt er een nieuwe school gebouwd en heeft men tevens gekozen voor een nieuw concept, zijnde omvorming naar een Brede School.

De Brede School Papa Cornes, gelegen in Nort Salina, is bijna klaar en bestaat onder andere uit drie schoolgebouwen, een docentenverblijf, een kinderdagverblijf en een overdekte buitenruimte. Het is de bedoeling om in maart van dit jaar te verhuizen en veel spullen staan al ingepakt klaar in de nieuwe klaslokalen. De leerlingen zullen in het nieuwe gebouw verrast worden met onder andere airconditioning, digiborden en nieuwe meubels. Ook de ouders van de leerlingen zien uit naar deze enorme sprong in de verbetering van de onderwijsfaciliteiten, maar: ……

Op de huidige lokatie van Kolegio Papa Cornes heeft men al jaren te kampen met problemen, zoals een parkeerplaats die al 43 jaar niet geasfalteerd is. Bij droogte is het stof een groot probleem (zowel buiten op het terrein als in de lokalen waarvan de ramen en deuren altijd open moeten staan). In de regentijd verandert de parkeerplaats in een modderpoel waarop amper te rijden en te lopen is. Diverse verzoeken aan de lokale overheid hebben in het verleden nimmer tot verbetering geleid.

Op de nieuwe lokatie voorzien ouders en het personeel van de school helaas opnieuw problemen met parkeren. De gebouwen en de omliggende openbare ruimte worden opgepakt en gefinancierd door de Rijksoverheid in Nederland. Hiermee is men ruim 1 jaar geleden gestart om dit op tijd te kunnen realiseren. De parkeerplaats en de aangrenzende openbare weg moeten worden opgepakt en gefinancierd door het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), maar tot op heden is door hen nog geen enkele actie ondernomen.

Er zijn het afgelopen jaar door het OLB wel toezeggingen gedaan maar tot op heden is men zelfs nog niet begonnen met het schoonmaken van het terrein. Inmiddels zijn de schoolgebouwen bijna klaar, staat de verhuizing gepland en kunnen de ouders en het personeel van Kolegio Papa Cornes niets anders dan hopen dat de lokale overheid haar plichten alsnog vervult. Zo niet, dan moeten de ouders en het personeel straks hun auto’s langs de openbare zandweg parkeren (40 a 50 auto’s tegelijkertijd zijn geen uitzondering) om de school vervolgens lopend te kunnen bereiken. Dit is niet alleen onhandig, het zal ongetwijfeld lange files en opstoppingen creëren maar zonder enige twijfel zal dit ook leiden tot zeer onveilige situaties voor de kinderen!

Een bezorgde ouder.

Op de bijgaande foto’s is te zien waar de parkeerplaats moet komen en wat de huidige staat is

foto_school_1.

Kolegio Pap Cornes Brede School

Kolegio Pap Cornes Brede School Kolegio Pap Cornes Brede School Kolegio Pap Cornes Brede School

Deel dit artikel