Onderwijs op Bonaire

Project nieuwe mediabus van Stichting Lezen en Schrijven Bonaire

Mediabus
Deze mediabus zal binnenkort hét promotiemiddel zijn voor onze acties tegen laaggeletterdheid in de toekomst.

Elke middag zal de bus in een andere bario staan. In de ochtend kan de bus voor andere activiteiten gebruikt worden.

De bus is gericht op kinderen en de ouders van jonge kinderen. De boekencollectie is samengesteld voor deze doelgroep en bestaat uit de nieuwste boeken gericht op het stimuleren van het lezen. Ze zal beheerd/uitgeleend worden door de coördinator samen met vrijwilligers van S L&S.

De bus heeft internet en computers aan boord die kinderen kunnen gebruiken voor het raadplegen van de online catalogus, volgen cursussen en het maken van werkstukken. Ook kunnen kinderen in de bario gebruik maken van onze WIFI verbinding.

De bus wordt binnenkort voorzien van alles dat nodig is om het om te kunnen toveren in een minibios. Daarmee gaan we o.a. via trailers van verfilmingen van kinderboeken kinderen stimuleren om deze boeken te gaan lezen.

De bliotheeksoftware zal state of the art zijn waardoor via internet (web en smart phones)  door kinderen te zien is welke boeken er (uitgeleend) zijn. Er zal gecommuniceerd worden met de kinderen en ouders via internet, Whatsapp en SMS.

De bus wordt zo ingericht worden dat deze kan worden gebruikt voor workshops voor Digikids: cursussen computergebruik, leren programmeren, robotica en  3D printing.

Naast de uitleen van boeken kan de bus multifunctioneel gebruikt worden voor diverse andere activiteiten zoals voorlichtingsacties,  en cursussen Nederlands, bijles Nederlands, voorlees-uurtjes, voorlichting door Fundashon Forma van alfabetiseringscursussen, training woordenschat uitbreiding enzovoort. Er zijn verschillende lokale organisaties die hebben aangegeven van de bus gebruik willen maken.

Niet alleen veel boeken aan boord, maar ook computers voor de kinderen.
De mediabus is te bereiken via:
Coördinator Sharnise Alexander
Email: mediabusbonaire@gmail.com
Telefoon / Whatsapp: 777 2015
Facebook: www.facebook.com/Mediabus-Bonaire
Het voorlopige schema van de bus is:

Maandagmiddag: voor Jong Bonaire
Dinsdagmiddag: Sentro di Bario Antriol
Woensdagmiddag: Sentro di Bario North di Saliña
Donderdagmiddag: Sentro di Bario Amboina
Vrijdagmiddag: Sentro di Bario Nikiboko
Zaterdagochtend: Cocari, Rincon

mediabus van binnen
Bekijk binnenkort hier onze catalogus van boeken in de mediabus:
http://lezenenschrijvenbonaire.auralibrary.nl/auraic.aspx
Deel dit artikel