Sport & Vrije tijd

Jonkies Lars van Veenendaal en Almahir Nicolaas winnen NAPA dubbeltoernooi

alle prijswinnaars

Enigszins verrassend wonnen de pas 12-jarige Almahir Nicolaas en de nog jongere (10 jaar) Lars van Veenendaal het NAPA dubbeltoernooi in de hoogste klasse voor kinderen tot 18 jaar. Het NAPA toernooi had met 10 dubbels een behoorlijke opkomst. Onder toeziend oog van een groot aantal  ouders werd de klasse U11/U13 gewonnen door Dejean Francees en Junhao Feng.

U18/U15: Almahir Nicolaas / Lars van Veenendaal
In deze klasse was eigenlijk de gehele Bonairiaanse selectie aanwezig. Op voorhand beloofde dit dus een spannende strijd te worden. Meteen in de eerste ronde gaven Nicolaas en Van Veenendaal hun visitekaartje af door met 3-2 te winnen van de favorieten Zildjan Melaan en Raynold Wilsoe. Toen ook Shaquille Hazel en Arnold Wilsoe van de nummer 1 geplaatst konden winnen (3-1), was het duidelijk welke wedstrijd de finale was. De finale tussen Nicolaas/Van Veenendaal en Hazel/Wilsoe was van hoog niveau; alle spelers speelden een prima wedstrijd. Na spannende games stond het 2-2 en moest de beslissende 5e game worden gespeeld. Deze laatste game werd nipt 11-8 gewonnen door Almahir Nicolaas en Lars van Veenendaal die daarmee in de voetsporen traden van hun ouders (Almar Nicolaas / Erik van Veenendaal) die een week eerder de dubbeltitel bij de senioren hadden gewonnen. De 2e plaats was uiteraard voor Shaquille Hazel en Arnold Wilsoe, en de 3e plaats ging enigszins teleurstellend naar Zildjan Melaan en Raynold Wilsoe.

U13/U11: Dejean Francees / Junhao Feng.
In deze klasse waren er 2 teams duidelijk de sterkste en ook hier was een finale noodzakelijk die helemaal in 5 games ging. Francees/Feng speelde de finale tegen Elina Ugueto en Lars. Vele lange rally’s en mooie smash ballen waren er voor de toeschouwers te zien. Uiteindelijk werd het 11-9 in de 5e game voor Dejean Francees en Junhao die daarmee nipt, maar verdiend, kampioen werden. De 2e plaats ging uiteraard naar de verliezende finalisten (Elina/Lars). 3e in deze klasse werden Kevin Aulacio en Marcel Spruit.

Deel dit artikel