Veiligheid & openbare orde

Koninklijke Marechaussee voert handhavingscontrole met partners uit op Bonaire International Airport

Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee heeft op zaterdag 19 maart op Bonaire International Airport een handhavingsactie gehouden. Bij de actie werd samengewerkt met de Douane Caribisch Nederland, het Openbaar Ministerie Caribisch Nederland, het Korps Politie Caribisch Nederland, de Immigratie – en Naturalisatiedienst Caribisch Nederland en Bonaire International Airport. De handhavingsactie vond plaats tussen 14.00 en 22.00 uur op en rond de luchthaven. Doel van de actie is het vergroten van de veiligheid op en rondom de luchthaven.

Alle handhavingspartners hebben tijdens deze actiedag controles uitgevoerd in zowel het passagiers- als het goederenproces op airside en landside. Daarbij is gekeken naar de beveiliging van de  burgerluchtvaart, waaronder de toegangscontrole en het gebruik van toegangspassen van Bonaire Internationale Airport (BIA). Ook werd er gecontroleerd op in-, door- en uitvoer van goederen zoals bagage en luchtvracht.

Bij de actie werden ongeveer 40 medewerkers ingezet.

Bijzonderheden: 10 motorvoertuigen bleken niet verzekerd, 8 bestuurders onder wie een 16 jarige jongen, bleken geen rijbewijs te hebben, in 3 gevallen had een voertuig geen kentekenplaat, 3 keer was sprake van defecte verlichting en 1 keer miste een voertuig een buitenspiegel. In alle gevallen hebben de bestuurders een schikkingsvoorstel (boete) gekregen.

Daarnaast werd een op een vuurwapen lijkende aansteker in beslag genomen bij een man, een inwoner van Bonaire. Hij had het wapen in het portier van zijn auto liggen. Tenslotte werd een man uit Peru gecontroleerd met een verlopen sédula. Hij moet zich melden bij de IND.


Deel dit artikel