Welzijn & Zorg

Quiz voor ouderen van FKBO in openbare bibliotheek

Quiz voor ouderen van FKBO in openbare bibliotheek

De Openbare Bibliotheek organiseert  in de ochtenduren een driedelige quiz  voor ouderen van Fundashon Kuido pa Bista i Oido FKBO, een belangenvereniging voor mensen met zicht- of gehoorproblemen.  Deelnemers krijgen vragen te beantwoorden over geografie, geschiedenis, sport, handel en andere categorieën. Het is de bedoeling dat de deelnemers aan de quiz hun kennis vergroten en tegelijkertijd  hun geest scherp houden. De eerste quiz vond op 30 maart plaats, op 6 april is de tweede ronde en de finale wordt op 21 april gehouden.      

FKBO begeleidt haar clienten op het gebied van revalidatie, maatschappelijk werk en arbeid. De stichting heeft dit jaar van het project ‘Samen oud’  de mogelijkheid gekregen om activiteiten te houden. ‘Samen oud’ wordt door de samenwerkende fondsen gesubsidieerd. De activiteiten moeten aantrekkelijk zijn zodat de cliënten de kans krijgen om lotgenoten in een aangename ontspannen sfeer te ontmoeten.  Met dit idee  in het achterhoofd heeft de Openbare Bibliotheek de quiz georganiseerd.

FKBO_3 Quiz voor ouderen van FKBO in openbare bibliotheek

Deel dit artikel