Geen categorie

De nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, bezoekt Bonaire

De nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, bezoekt Bonaire

Dit jaar komt de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, zelf naar Bonaire om met de bevolking en organisaties te spreken. Hij wordt vergezeld door enkele vertegenwoordigers van de ombudsman. Zij zullen net als afgelopen jaren voor iedereen klaarstaan om klachten over de overheid in ontvangst te nemen.

Tussen volgende week maandag 11 april en vrijdag 15 april houden de vertegenwoordigers weer verschillende spreekuren op Bonaire. Iedereen met klachten over het functioneren van de overheid en overheidsinstellingen kan bij de Nationale ombudsman terecht. De vertegenwoordigers, Yvonne Kraan, Marlies van der Niet en Hans Oosterveer, houden op diverse locaties en tijden op Bonaire spreekuren. Het inschakelen van de Nationale ombudsman kost u niets.

De Nationale ombudsman onderzoekt of de overheid zich behoorlijk gedraagt. De ombudsman bekijkt of de overheidsinstantie open en duidelijk, respectvol, betrokken en oplossingsgericht en eerlijk en betrouwbaar handelt. Onlangs publiceerde de Nationale ombudsman een rapport over het tijdig reageren van het openbaar lichaam Bonaire naar burgers. De ombudsman deed daarin enkele aanbevelingen die hij volgende week bespreekt met het bestuurscollege. Goede communicatie tussen de overheid en de burger is voor de Nationale ombudsman belangrijk.

Spreekuren op Bonaire:

  • Antriol, Plasa Francisco Chiku Goeloe

Dinsdag 12 april, 09:30 – 12:00

Donderdag 14 april, 09:30 – 12:00

Donderdag 14 april, 18:00 – 20:00

  • Rincon, Sentro di Bario

Woensdag 13 april, 09:30 – 12:00

  • Playa:

Kaya Industria 15a (tegenover benzinestation Bonaco)

Dinsdag 12 april, 18:00 – 20:00

Voor de spreekuren hoeft u geen afspraak te maken. Voor vragen kunt u bellen met 521 6573 (alleen bereikbaar van 11 tot 15 april).

Dit jaar bestaat ook de mogelijkheid om met de Nationale ombudsman zelf in gesprek te gaan. Reinier van Zutphen is woensdag 13 april 17:00 tot 19:00 aanwezig in Antriol, Plasa Francisco Chiku Goeloe. Kom langs en deel uw ervaring.

Deel dit artikel