Geen categorie

Vertegenwoordigers nationale Ombudsman hele week op Bonaire

Ombudsman

Deze week zijn de vertegenwoordigers van de Nationale ombudsman weer op Bonaire. Elke burger met klachten over het functioneren van de overheid kan op een van de spreekuren terecht. De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen is ook aanwezig en gaat met de bevolking en met organisaties in gesprek. 

De Nationale ombudsman is onpartijdig en behandelt klachten over de verschillende overheden. Op Bonaire zijn dat bijvoorbeeld de politie, het openbaar lichaam Bonaire, het ZVK, de RCN en de Belastingdienst. Burgers en bedrijven kunnen bij de ombudsman terecht met klachten over het functioneren van de overheid, dus niet over de regels van de overheid.

“De spreekuren worden iedere keer goed bezocht”, aldus Hans Oosterveer, een van de vertegenwoordigers. “We gaan met elke klacht aan de slag’’ legt Yvonne Kraan uit. ‘’Inmiddels hebben we ook enkele rapporten uitgebracht, zoals die over het openbaar lichaam. Een vrouw was al twee jaar aan het wachten op een schadevergoeding. Dat kan natuurlijk niet. Gelukkig kon het met hulp van de Nationale ombudsman snel worden opgelost’’. “Het openbaar lichaam Bonaire heeft nu beleid gemaakt voor het sneller afhandelen van klachten. Zo kan de Nationale ombudsman ook helpen om misstanden op dat gebied op de agenda te krijgen’’.

Tussen 11 en 15 april kunt u op de volgende tijden en adressen terecht voor onze spreekuren:

  • Antriol, Plasa Francisco Chiku Goeloe

Dinsdag 12 april, 09:30 – 12:00

Donderdag 14 april, 09:30 – 12:00

Donderdag 14 april, 18:00 – 20:00

  • Rincon, Sentro di Bario

Woensdag 13 april, 09:30 – 12:00

  • Playa:

Kaya Industria 15a (tegenover benzinestation Bonaco)

Dinsdag 12 april, 18:00 – 20:00

Voor de spreekuren hoeft u geen afspraak te maken. Voor vragen kunt u bellen met 521 6573 (alleen bereikbaar van 11 tot 15 april).

Wilt u met de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, zelf in gesprek? Kom dan naar de bijeenkomst op woensdag 13 april in Antriol, Plasa Fransisco Chiku Goeloe van 17:00 tot 19:00

Kijk voor meer informatie op www.nationaleombudsman.nl/cn of op onze Facebook page: Nationale ombudsman Caribisch Nederland.

Deel dit artikel