Geen categorie

Getalenteerde bartenders strijden om een plek in het Bonaire Culinaire Team 2016

bartenders competition

Professionele bartenders namen de uitdaging aan om tegen elkaar te strijden en de I Love Bonaire Bartender Competition 2016 te winnen en daarmee een plek te verdienen in het Bonaire Culinary Team 2016 wat komende juni naar Miami reist om daar Bonaire te vertegenwoordigen op de Taste of the Caribbean, een culinaire competitie voor professionele koks en bartenders.

Afgelopen zondag was Coco Beach gastheer van de wedstrijd waar, in Caribische stijl de bartenders hun vaardigheden en creativiteit toonden door een rum cocktail, een wodka cocktail en een cocktail met de ingrediënten van een ‘mystery basket’ te maken. De juryleden Liz Rijna die Caribbean Bartender of the Year in 1997 won, samen met Vernon Martijn en Albert (Mocky) Arends had een moeilijke taak om de kandidaten te scoren. Volgens de regels en criteria zoals die in Miami worden gebruikt moesten de kandidaten gebruik van lokale ingrediënten, techniek en hygiëne laten zien en een goed smakende, evenwichtig samengestelde en aantrekkelijk uitziende cocktail bereiden. Cadushy Distillery gaf de bartenders een goede start door lokale producten uit de Cadushy lijn aan te bieden en de bartenders waagden zich aan het gebruiken van ingrediënten zoals rode biet en zelfs zoete aardappel. Na een spannende wedstrijd werd Leo Rojas van Blue Garden als winnaar van de de winnaar van de I Love Bonaire Bartender Competition 2016 aangekondigd, Ryan Jansen van At Sea is runner up en Kelvin Ventura van Rum Runners werd derde.

Benieuwd naar deze cocktails en creaties van de chef, de volgende cook out van het team wat tevens een fundraising is zal komende zondag 17 april bij Blue Garden plaatsvinden, uitsluitend op reservering en kan gedaan worden via arubamo@hotmail.com of telefoon 7861508.

Deel dit artikel