Politiek & Bestuur

Bonaire heeft een nieuwe coalitie

Tjin-Asjoe en Bernabela

KRALENDIJK – Bonaire heeft een nieuwe coalitie. Woensdagavond laat werd bekend dat de MPB van Elvis Tjin-Asjoe en de eenmansfracties van Esther Bernabela en Nunu Raphaela een regeerakkoord hebben gesloten. De drie partijen willen werken aan een betere toekomst voor de jeugd, welzijn voor ouderen, armoedebestrijding, verbetering van de infrastructuur en de economische ontwikkeling.

De staatkundige structuur blijft vooralsnog behouden. Wel doet de nieuwe coalitie een dringend beroep op Nederland om gemaakte afspraken na te komen. Ook de punten van verbetering uit het rapport Spies staan hoog op de agenda.

De drie partijen komen binnen dertig dagen met een regeringsprogramma.

Een nieuwe coalitie is nodig omdat de huidige niet langer kon rekenen op een meerderheid in de Eilandraad. Esther Bernabela zegde afgelopen vrijdag haar steun op en ging verder als onafhankelijk raadslid. Al eerder scheidde Jeanoushka ‘Nunu’ Raphaela zich af van de UPB. De MPB van Elvis Tjin-Asjoe kreeg bij de Eilandsraadverkiezingen van 2015 de meeste stemmen. De partij kon toen niet tot een akkoord kon komen met de PDB, en belandde in de oppositie.

De nieuwe regering wordt maandag 9 mei geïnstalleerd.

 

Bron en foto : Caribisch Netwerk Door Janita Monna

Deel dit artikel