Politiek & Bestuur

Nieuwe gedeputeerden Joselito Statia en Nina den Heijer beëdigd

Nina den Heijer

KRALENDIJK – De nieuwe gedeputeeren, Nina den Heijer en Joselito Statia, werden dinsdag tijdens de Eilandsraadvergadering geïnstalleerd. Het beoogde derde nieuwe lid, Rolanda Hellburg-Makaai, kon nog niet worden beëdigd. Om die reden blijft Gerald Silberie voorlopig aan.

Bonaire kreeg een nieuw bestuurscollege, omdat de vorige coalitie van UPB en PDB, na het opstappen van UPB-lid Esther Bernabela, niet langer kon rekenen op een meerderheid in de Eilandsraad.

Samen met de MPB en frakshon Raphaela, ook een afsplitsing van de UPB, vormt eenmansfractie Bernabela nu de nieuwe coalitie.

Tijdens de Eilandsraadvergadering bleek dat UPB en PDB maar moeilijk kunnen accepteren dat hun rood groene ‘watermeloen’-coalitie gestrand is. Wat een feestelijke avond had moeten worden, werd een vergadering vol schorsingen en gevit over en weer.

De Eilandsraadvergadering bereikte een dieptepunt toen UPB-leider James Kroon de voorman van de MPB, Elvis Tjin-Asjoe, publiekelijk van omkoping beschuldigde. Toen Tjin-Asjoe daarop voorstelde meteen samen naar het Openbaar Ministerie te gaan, bond Kroon in.

Tjin-Asjoe sprak aan het slot van de vergadering de hoop uit ‘een streep onder het oude’ te kunnen zetten, om ‘een nieuw tijdperk binnen te stappen’.

De nieuwe gedeputeerden Joselito Statia en Nina den Heijer waren beiden eerder Eilandsraadlid voor de MPB.

Bron : Caribisch Netwerk Door Janita Monna

Deel dit artikel