Geen categorie

Succesvolle samenwerking Landmacht, Stinapa en Dierenbescherming Bonaire

mariniers op klein bonaire

Upgrade hutten klein Bonaire

Afgelopen vrijdag heeft de Landmacht en STINAPA rangers gewerkt op Klein Bonaire om de 2 hutten bij No Name Beach te upgraden. De daken werden vervangen zodat er weer beschutting is tegen de zon.

hondenhok project rincon hondenhok project

Hondenhok Project Bonaire

Vandaag 16 mei 2016 heeft een eenheid van de Genie en Infanterie een hele grote bijdrage geleverd aan het hondenhok-project Bonaire van de Dierenbescherming. De werkzaamheden zijn allen uitgevoerd door de Compagnie in de West, welke bestaat uit infanteristen en genisten van de Landmacht. Zij zijn te werk gesteld in de West bij de Marine voor een periode van 4 maanden.

Drie viertonners vol manschappen en reeds voorbewerkte pakketten voor de hondenhokken gingen vanochtend vroeg op pad om te starten in Rincon. De fotoserie geeft een goed beeld van de inzet van deze mannen! Niet alleen werden de hondenhokken in rap tempo in elkaar gezet en geplaatst, de honden zelf werden door de Dierenbescherming (Marijke en Shirley) en F.K.K. (Peter) meteen gecontroleerd op eventuele ziektes, aandoeningen en de leefomstandigheden.

Na wat liefdevolle aanhalingen en bemoedigende woorden van de mannen van de genie en de infanterie mochten de honden gaan wennen aan hun nieuwe verblijf; lekker beschut tegen zon en regen en meteen voorzien van voeder- en drinkbakken. Na gedane arbeid is er voor de manschappen uiteraard ook even tijd om samen met de hele familie op de foto te gaan.

Goed werk mannen, en fijn om te zien dat jullie ook zeer betrokken zijn bij de mensen en de dieren waar jullie deze hondenhokken (40 stuks!) hebben geplaatst. Namens de 40 honden die nu een nieuw, beschut en veilig ‘huisje’ hebben .. heel veel pootjes en vooral BEDANKT!

De werkzaamheden zijn allen uitgevoerd door de Compagnie in de West, welke bestaat uit infanteristen en genisten van de Landmacht. Zij zijn te werk gesteld in de West bij de Marine voor een periode van 4 maanden

Deel dit artikel