Sport & Vrije tijd

Deelname Bonaire wedstrijden schoolsport Zuid Amerika

sport

Kralendijk – Bonairiaanse scholieren nemen eind dit jaar in Medellin deel aan de wedstrijden die georganiseerd worden door Consude, de Zuid-Amerikaanse raad voor schoolsport. De scholieren doen volgend jaar ook mee aan de sportwedstrijden die in Cochabamba, Bolivia worden gehouden.

De deelname van Bonaire volgt nadat de algemene vergadering van Consude in december vorig jaar akkoord ging met het verzoek van het eiland om aan de kampioenschappen mee te doen. De leden van de vergadering hebben ook aan Bonaire gevraagd om dit jaar met een technisch team deel te nemen aan een vergadering die in augustus of september in Medellin wordt gehouden.

In 2014 was Peter Silberie als hoofd van Indebon aanwezig bij de kampioenschappen jeugdatletiek die in Cali, Colombia werden gehouden. Silberie besprak daarbij met de Chileense sportminister die de  toenmalige voorzitter van Consude was, de wens van Bonaire om in de toekomst aan de wedstrijden mee te doen. Na deze ontmoeting bleven Silberie en de minister met elkaar in contact. De Chileense sportminister bevestigde de deelname van Bonaire aan de kampioenschappen onlangs per brief aan Indebon. Frans Guyana is ook toegelaten om aan de wedstrijden deel te nemen.

De kampioenschappen zijn bedoeld voor scholieren in de leeftijd van 12 -14 jaar. Met de deelname aan de wedstrijden heeft Bonaire een grote belangrijke stap gezet op het gebied van internationale schoolsport.  Gedeputeerde Silberie  verklaarde heel blij en voldaan te zijn met het behaalde resultaat. Silberie sprak ook de hoop uit dat de Bonairiaanse scholieren en sporters goed voor de dag zullen komen.

Deel dit artikel