Politie & Justitie

Jaarcijfers OM verdachten op de BES-eilanden in 2015

verdachten

Jaarcijfers Parketonderdeel Bonaire: over het hele jaar 2015 werden op Bonaire 274 verdachten ingeschreven. De meesten van hen zijn ingeschreven voor geweldsdelicten (43%), zedendelicten (16%) en een gedeelde derde plaats voor vermogens- en opiumdelicten (10%). In zes van de ingeschreven zaken is sprake van minderjarige verdachten.

Jaarcijfers Sint Eustatius: in 2015 zijn over het hele jaar 61 verdachten op Statia ingeschreven. De meesten van hen zijn ingeschreven voor geweldsdelicten (37%), vermogensdelicten (23%) of opiumdelicten (16%). In zes van de ingeschreven zaken is sprake van minderjarige verdachten. Het betreft hier twee geweldszaken en vier vermogensdelicten.

Jaarcijfers Parketonderdeel Saba: over het hele jaar 2015 werden op Saba 27 verdachten ingeschreven. De meesten van hen zijn ingeschreven voor geweldsdelicten (74%), op afstand gevolgd door opiumdelicten (11%). In geen enkele van de ingeschreven zaken is sprake van minderjarige verdachten.Meer informatie kunt u lezen in het jaarverslag 2015 van het Openbaar Ministerie (OM) van de BES-eilanden via de website www.openbaarministerie.org

Deel dit artikel