Politiek & Bestuur

Minister Plasterk bezoekt Bonaire en Curaçao

portretfoto-plasterk

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk bezoekt maandag 13 juni tot en met woensdag 15 juni Bonaire en Curaçao. Het werkbezoek staat in het teken van zelfredzaamheid en samenwerking binnen het Koninkrijk. 

Op 13 juni bezoekt de minister Bonaire. Hij spreekt daar onder andere met Gezaghebber Rijna en gedeputeerden Hellburg-Makaai en Den Heyer.  Ook   voert de minister  gesprekken met vertegenwoordigers de Kamer van Koophandel, Bonhata, BBE en TCB.

De minister heeft verder een ontmoeting met jongeren die in Nederland gaan studeren en praat met hen over hun toekomstplannen.

Op Curaçao voert minister Plasterk gesprekken met de gouverneur en de premier van Curaçao. Daarbij zal er ook aandacht zijn voor nieuwe ontwikkelingen en projecten in Scharloo, het bijzondere leerinstituut voor jonge artistieke talenten IBB en de lancering van het Curaçao Film Institute. Woensdag ochtend staat het bezoek in het teken van samenwerking op het gebied van rechtshandhaving en veiligheid. In de middag reist de minister weer terug naar Nederland.

Deel dit artikel