Kunst & Cultuur

Forma-studenten vervaardigen met medewerking van TCB kunstwerk in Kralendijk

TCB project

Kralendijk (10 juni 2016) – Studenten van ‘Fundashon Forma’ die de studierichting Arbeidsmarkt Kwalificerend Assistent MBO niveau 1 volgen, werden door Tourism Corporation Bonaire in de gelegenheid gesteld om een kunstwerk te vervaardigen in Kralendijk. Dit is een mooie attractie zowel voor toeristen als de lokale gemeenschap. Het kunstwerk is een grote lijst, versierd met karakteristieken die Bonaire voorstellen, waar foto’s kunnen worden genomen.

Om het idee uit te kunnen werken, kregen de studenten de taak om het hele proces te ontwerpen, te plannen en uit te voeren. In het kader van het vak Actie project voeren zij verschillende taken in groepen uit, die hen in staat stellen om de negen competenties verbonden aan de studie te ontwikkelen.

Door middel van dit project werden de studenten in de gelegenheid gesteld om hun talenten te tonen en bovendien competenties te leren en te ontwikkelen, die hen vormen tot gekwalificeerde assistenten op de arbeidsmarkt. Gedurende een aantal weken hebben zij tijd besteed aan planning en uitvoering en kunnen zij nu trots het uiteindelijke kunstwerk in de stad laten zien. Van TCB kregen de studenten een certificaat van excellentie uitgereikt.

Het kunstwerk staat naast de toegang naar de oude pier, ‘Chico Mercelina’ tegenover Parke Wilhelmina. Tourism Corporation Bonaire is bijzonder blij met het kunstwerk en vraagt de gemeenschap om er goed voor te zorgen. TCB ziet nu al dat toeristen en lokale het kunstwerk waarderen en er fotos van maken. Op deze manier wordt Bonaire ook Internationaal gepromoveerd.

De studenten die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit project zijn: Andruw Bernabela, Angel van Wordragen, Brayan Angela Valdez, Cassandra Malcolm Reid, Etienne Priest, Geomar Alberto, Jean-Carlos Leyba, Jordrick Arrindel, Juëlston Janga, Marionelis Serberie, Queen-Vianique Thom, Reuël Trenidad, Rudaisca Geerman, Valdemar Janga, Angie Albarracin Cuevas en Diego Albarracin Ibarra. Ook bedankt TCB de docent, de heer Dietrich Winklaar.

Deel dit artikel