Onderwijs

Stichting Lezen en Schrijven maakt boekje met groep 8 en Taty Frans

Tati Frans op School

De Stichting Lezen en Schrijven Bonaire houdt woensdagmiddag 22 juni a.s. een feestelijke boekpresentatie van het estafetteboekje “Taty Frans, mucha die bientu i laman” bij de vissers pier op Sorobon.

Het maken van dit estafetteboekje is één van de initiatieven van de Stichting om lezen en schrijven te stimuleren bij kinderen.

De start van de estafette was aan het begin van het schooljaar 2015-2016. Taty Frans heeft alle deelnemende basisscholen bezocht en enthousiast verteld over zijn leven als surfer. Daarna zijn de kinderen van groep 8 van deze basisscholen aan de slag gegaan met het schrijven van het boek, onder begeleiding van een professionele eindredacteur. 

Het resultaat, waar de kinderen trots op kunnen zijn, is een inspirerend tweetalig boekje, met kleurrijke illustraties, en zal feestelijk worden gepresenteerd op 22 juni, bij de vissers pier op Sorobon.

Tussen 13.00 en 14.00 uur worden de kinderen van school opgehaald en naar Sorobon gebracht, waar zij gaan lunchen. Vanaf 14.00 tot ongeveer 14.30 is er een officieel gedeelte met toespraken van o.a. de gezaghebber van Bonaire, de heer Rijna. 

Vanaf 14.30 tot 15.30 is er een feestelijk gedeelte met een wind surf show en de overhandiging van het eerste exemplaar van het boekje aan de hoofdpersoon in het boek; Taty Frans.

Ook kunnen de kinderen met hun surfheld op de foto.

Deel dit artikel