Onderwijs

Bonaire is 102 schrijvers rijker!

tata frans

Op feestelijke wijze is het boek gepresenteerd dat geschreven is voor en door kinderen: “Taty Frans, mucha di bientu i laman”. Surfheld Taty Frans en iets meer dan 100 kinderen van 6 basis scholen op Bonaire, hebben dit boek samen geschreven. Zij kwamen bijeen op Sorobon om de ontvangst van het eerste exemplaar te vieren. Het werd een fantastische happening waarbij Taty op het water nog eens liet zien waarom hij een ware surfkampioen is. De kinderen konden het resultaat van hun schrijfwerk zien in een echt boek in twee talen, met prachtige illustraties van Ariadne Faries. Alle kinderen ontvingen een boek dat door Taty werd gesigneerd.

Het boek is nu voor $10,00 te koop bij Addo’s Bookstore. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Lezen & Schrijven. Het zal gebruikt worden voor nieuwe projecten om het lezen en schrijven door kinderen te stimuleren.

Veel dank aan gezaghebber Rijna en gedeputeerde mevrouw Den Heyer voor hun inspirerende toespraken. En natuurlijk aan iedereen die de uitgave en feestelijke presentatie van het boek mogelijk hebben gemaakt: Mediabus Bonaire, RentoFun, Rotaryclub Bonaire, Funmiles, Corporate Citizenship Caribisch Nederland, Riemer Zijlstra BonBSR.

Deel dit artikel