Kunst & Cultuur

BC en Eilandsraad maken kennis met Mangazina di Rei

Mangazina di rei

Kralendijk – Het Bestuurscollege en de Eilandsraad zijn op werkbezoek geweest bij het project Mangasina di Rei. Bij het bezoek van vorige week donderdag 30 juni heeft manager Danilo Christiaan samen met zijn collega’s de gedeputeerden en Eilandsraadleden uitgebreid over de collectie van Mangasina di Rei verteld en is er ook gesproken over het aanbod van de instelling.

De bezoekers zijn rondgeleid bij het museum en hebben kennis gemaakt met muziekinstrumenten die in de authentieke Bonairiaanse muziek worden gebruikt. De gedeputeerden en Eilandsraadleden hebben een instrument in handen gekregen om de krioyo muziek die op dat moment speelde te begeleiden. Zij hebben ook uitleg gekregen over de de culturele markt die een keer in de maand wordt georganiseerd om de bevolking de kans te bieden authentieke Bonairiaanse producten te verkopen. Daarna is de delegatie naar de plantage gegaan. Bij het bezoek hebben de gasten ook een promotievideo bekeken.

Mangasina di Rei is van grote toeristische en culturele waarde omdat daar verschillende aspecten van de authentieke Bonairiaanse cultuur worden getoond. Aan het eind van het werkbezoek hebben de gasten gesmuld van een heerlijke krioyo maaltijd van Pachi Pe 

 

Deel dit artikel