Politie & Justitie

Zaak Country Garden in hoger beroep

zaak country garden

KRALENDIJK — Advocaat Inez Weski stond gisteren Rayan F. bij tijdens de behandeling van het hoger beroep in de zaak Country Garden.

Deze zaak heeft betrekking op de brute moord op Francis Lourens en Thirsten Scholtz in de nacht van 23 op 24 januari 2014. Eerder veroordeelde het Gerecht in Eerste Aanleg verdachten Carlos W. en Gerson C.P. tot 24 jaar wegens doodslag op Lourens en Scholtz. Verdachte Rayan F. werd veroordeeld tot zestien jaar wegens uitlokking van de dood van Scholtz.

Zowel het Openbaar Ministerie als de drie verdachten in de zaak tekenden beroep aan. De drie verdachten houden vol onschuldig te zijn terwijl het OM het niet eens is met de kwalificatie ‘doodslag’. Bij de inhoudelijke behandeling van de zaak van F. eiste de officier dertig jaar voor uitlokking van de moorden op zowel Scholtz als Lourens.

Het hof trachtte meer helderheid te krijgen in de veelheid van verhalen over hetgeen er gebeurd is in de nacht van de dubbele moord. De drie verdachten werden daarbij niet alleen als verdachten maar ook als getuigen gehoord.

Bron en foto : Amigoe

Deel dit artikel