Politie & Justitie

Zware celstraffen Hoger Beroep “Country Garden”

om bonaire

Het Hof heeft donderdag 28 juli 2016 in Willemstad via video-conferencing in Hoger Beroep uitspraak gedaan in de zaak “Country Garden”. Het betreft de dubbele moord op Bonaire van de mannen Francis Lourens en Thirsten Scholtz in de nacht van 23 op 24 januari 2014.
Ryan Frans kreeg va de rechter in Eerste Aanleg 16 jaar celstraf. De eis van het Openbaar Ministerie (OM) was ditmaal wederom 24 jaar gevangenisstraf. Het Hof oordeelde echter anders en veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 26 jaar. Hoger dus dan de eis van het OM.
Tegen Carlos Wanga en Gerson Cueto Pacheco was een gevangenisstraf geist van 24 jaar. Beiden werden door het Hof conform de eis van het OM veroordeeld tot 24 jaar cel voor hun betrokkenheid.

Deel dit artikel