Politie & Justitie

Chinese winkelier nog steeds verdachte in geitendiefstal

geiten bonaire

KRALENDIJK — Na de geitendiefstal die vorige week plaatsvond in de kunuku bij Tras di Montaña werd de dief gearresteerd. Dat de Chinese winkelier, die beschouwd kan worden als heler, niet gearresteerd is, roept in de gemeenschap op Bonaire vraagtekens op. Het OM bevestigt dat de man verdachte is in de zaak, maar kan in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen doen.

Op camerabeelden van de supermarkt is te zien dat de ondernemer het geitenvlees koopt. De slagerij van de supermarkt werd enkele dagen gesloten, maar de supermarkt zelf bleef normaal open, iets wat veel mensen verbaasd heeft, zo meldt Extra Bonaire. Ook vraagt men zich af waarom de dief wel is gearresteerd, maar de winkelier als heler niet.

Desgevraagd stelt het Openbaar Ministerie dat de zaak nog in onderzoek is en dat er daarom geen mededelingen over de zaak kunnen worden gedaan. De Chinese winkelier blijft verdachte in de zaak, maar moet nog worden verhoord. Het OM bevestigt de geitendiefstal van vorige week. De eigenaar van de geiten heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie, waarna een onderzoek is ingesteld. Volgens het OM zijn de geiten die vorige week gestolen zijn niet aangeboden aan een Chinese winkelier. Wel is volgens het OM enkele weken geleden, na een geitendiefstal, direct geitenvlees aangeboden aan een Chinees restaurant. Hiervan zijn camerabeelden. Of het illegale geitenvlees dat nu werd aangeboden, verband houdt met de diefstal die eerder plaatsvond, wordt nog onderzocht. Dit onderzoek is nog in volle gang en daarom kunnen er geen mededelingen worden gedaan.

Wel kan het OM zeggen dat de man die op de camerabeelden te zien is en waarschijnlijk vlees koopt, verdachte is. De politie moet hem nog ondervragen. Het OM heeft nog geen zogenoemde ‘afdoeningsbeslissing’ genomen. In verband met het onderzoek kan het OM niet bevestigen of ontkennen dat de geitendief in dit geval dezelfde is als degene die voor een eerdere zaak acht dagen vastzat.

Bron: Amigoe

Deel dit artikel