Onderwijs

Boneriaanse studenten afgelopen zondag naar Nederland vertrokken

studenten naar NL

Kralendijk Afgelopen zondagmiddag zijn 22 studenten vertrokken naar Nederland om daar verder te gaan studeren. Familie en vrienden hebben op Flamingo International Airport afscheid genomen van deze studenten. Het was een enorm emotioneel afscheid.

Gedeputeerde van onderwijs, Nina den Heyer, heeft een korte afscheidsspeech gehouden. Hierin gaf ze aan dat de studenten binnenkort een nieuw traject in hun leven zullen volgen, welke een basis voor hun toekomst zal vormen. Het is haar wens dat de meerderheid van deze studenten na hun studie terugkeren naar Bonaire. Helaas wijst de praktijk vaak uit dat veel studenten na hun studie niet remigreren. Simpelweg omdat de baan die ze na hun studie willen uitoefenen op Bonaire nog niet bestaat. Verder heeft de gedeputeerde de studenten aangegeven dat het studentenleven een geweldig tijd vol uitdagingen is. Vooral in de winter wanneer de student in de kou colleges moet volgen en tentamens moet afleggen. Ook al zullen de studenten veel nieuwe ervaringen opdoen, moeten ze de normen en waarden die ze hier hebben opgedaan niet vergeten. Het is van belang dat de studenten zich blijven focussen op hun doel.

Alle studenten ontvingen van de gedeputeerde vanuit het Openbaar Lichaam Bonaire een afscheidskado en zij wenste hun een goede vlucht en veel succes met hun studie. studenten naar NL

Deel dit artikel