BES Eilanden

Saba lanceert “emergency card”

in case of emergency

Wanneer zich een incident voordoet, is tijd van essentieel belang. Als je weet  wat je moet en wie je moet bellen, kan dit iemands leven redden. Tijdens de zomer, heeft RCN samen met het Openbaar Lichaam Saba borden met alle noodnummers van de hulpdiensten bij alle belangrijke openbare gebouwen geplaatst. Om de toeristen die naar het eiland komen te informeren, zijn deze borden ook geplaatst op de luchthaven en bij de haven.

Nu, aan het begin van het nieuwe schooljaar, presenteren de hulpdiensten met trots een zakformaat “emergency card”. Studenten en docenten van alle scholen ontvangt er één op maandag 15 augustus. Alle andere burgers kunnen hun persoonlijke kaart gratis ophalen bij de brandweer, het ziekenhuis, het kantoor van het openbaar lichaam of het RCN gebouw. Het advies voor alle bewoners is om deze “emergency card”, die op zakformaat gemaakt is, altijd bij zich te hebben. In geval van nood kan gemakkelijk hulp ingeroepen worden.

Later dit jaar zal het openbaar lichaam een nieuwe app lanceren. Deze app bevat informatie over wat een inwoner in geval van een ramp moet doen.

Deze app geeft, samen met de zakformaat “emergency card”,  iedereen  informatie over wat je moet doen en wie je moet bellen bij een incident.

Deel dit artikel