Veiligheid & openbare orde

Twee reddingsacties door Kustwacht Caribisch Gebied

reddingsactie kustwacht

KRALENDIJK — Op zondagochtend omstreeks 10.40 uur ontving de Kustwacht (KWCARIB) een melding dat een zeilvaartuig type ‘catsail’ was omgeslagen nabij Donkey Beach ten westen van de luchthaven van Bonaire. Een patrouille van de Kustwacht is gelijk uitgevaren met de Boston Whaler om te assisteren. Ter plekke gekomen troffen ze de omgeslagen catsail aan, maar een vaartuig, de ‘Pelican Reef’ was al begonnen met voorbereidingen om de catsail te slepen. Onder begeleiding van de Kustwacht kon de catsail naar de steiger van het Plaza Resort worden gesleept. Zowel de kapitein als de medepassagier verkeerden in goede gezondheid.

Een tweede melding kwam binnen rond 14.30 uur omtrent een man dat vermist werd ten noorden van Klein Bonaire. Het betrof een toerist van 77 jaar, met de Nederlandse nationaliteit. De man was ook suikerpatient. De Kustwacht werd meteen ingezet voor assistentie. Samen met 2 verpleegkundigen van de Ambulance Dienst en 2 politieagenten voeren ze richting Klein Bonaire. Rond 15.00 uur kregen ze een melding dat de man was gevonden ten westen van Klein Bonaire. Hij werd aan boord gezet en meegenomen naar de marina van Harbour Village. Aldaar werd hij onderzocht door de verpleegkundigen van de Ambulance Dienst. Behalve wat schrammen aan zijn benen, verkeerde hij in goede gezondheid.

Deel dit artikel