Nutsvoorzieningen

Station om gasflessen te vullen op Bonaire

Curoil

Regering en Curoil bereiken akkoord na onderhandelingen met elkaar

Kralendijk – Bonaire zal vanaf de eerste maanden van 2017 een eigen station hebben om kleine en grote gasflessen te vullen. Dit is het resulaat van onderhandelingen die de regering met Curoil heeft gevoerd om te komen tot een permanente oplossing voor de schaarste aan gas op het eiland. Deze schaarste was altijd al een punt van aandacht voor de Bonairiaanse regering.  Curoil zal het station bouwen op een erfpachtterrein aan de Kaya Leiden dat door de regering beschikbaar is gesteld.

Nu de gasflessen op Bonaire zelf gevuld kunnen worden, zullen de lange rijen van mensen die moeten wachten om een kleine gasfles te kopen tot het verleden behoren. De laatste leverde Curoil die zich  bewust is  van het probleem van de gasschaarste, al  grotere voorraden aan de  wederverkopers. Maar het gebeurde in de meeste gevallen toch dat niet alle klanten een gasfles konden kopen omdat de voorraad opraakte.

Curoil zal de gasflessen vullen en op het eiland afleveren. Een klant kan ook zelf naar het station gaan om daar  een kleine gasfles te laten vullen. Voordat er besloten is om het station te bouwen,  is er  met alle veiligheidsheidsaspecten en de geldende wetten rekening gehouden.

Deel dit artikel