Politie & Justitie

Vandaag wordt omgekomen agent vervoerd naar Nederland

ferry bakx

Vandaag, vrijdag 19 augustus 2016, zal het lichaam van omgekomen politie agent Ferdinand (Ferry) Bakx worden overgebracht naar Bonaire International Airport, om van daaruit met de KLM naar Nederland te worden vervoerd.

De officiële rouwstoet vertrekt vanaf het mortuarium en zal om 16.00 uur voor korte tijd stil houden bij het Hoofdbureau van Politie. Vervolgens rijdt de stoet naar Bonaire International Airport, waar leden van het Korps Politie Caribisch Nederland een erehaag zullen vormen en de baar naar het vliegtuig zullen dragen.
Collega’s van de hulpdiensten en medewerkers en vertegenwoordigers van diverse organisaties zullen langs de route hun laatste eer bewijzen. Ook de bevolking van Bonaire wordt uitgenodigd om langs de route afscheid te nemen. De route loopt vanaf het Hoofdbureau van Politie via de Kaya Libertador Simon Bolivar, Kaya Julio A Abraham, Kaya Gilbert F Croes, Kaya Internashonal naar Bonaire International Airport. De parkeerplaats van het hoofdbureau van de politie is gereserveerd voor de de collega’s van KPCN.

Voor het vliegveld (tegenover de geschilderde muur) is er een ruimte afgezet met lint waar het publiek getuige kan zijn van de afscheidsceremonie die zal plaatsvinden op het platform. De ceremonie zal om 16:30 plaatsvinden

Noot: Het platform van de luchthaven is alleen toegankelijk voor de geüniformeerde politie agenten die een rol spelen bij de ceremonie.

Op de website www.politiecn.com is een digitaal condoleanceregister geopend, dat via deze link te bereiken is: https://www.memori.nl/gedenkplaats/ferdinand-ferry-bakx/

Deel dit artikel