Politiek & Bestuur

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) bezoekt Caribisch Nederland

Minister Kamp zegt dat het uit onderzoek blijkt dat diverse zaken ten grondslag liggen aan het relatief hoge prijspijl van levensmiddelen; vaak echter andere dan in eerste instantie gedacht.
Henk Kamp

Minister van Economische Zaken Henk Kamp brengt van 28 augustus tot en met 1 september a.s. een werkbezoek aan Saba, Sint Eustatius en Bonaire.   

Op 28 augustus bezoekt de minister Saba. Hij spreekt daar onder meer met de gezaghebber en leden van het bestuurscollege. Ook  heeft  de minister  een ontmoeting met lokale ondernemers en vertegenwoordigers uit de toeristische sector. Verder opent hij de nieuwe energiecentrale bij de haven.

Op 29 augustus komt de minister aan het eind van de dag op Sint Eustatius aan. De volgende dag spreekt hij met de wnd. gezaghebber en de leden van het bestuurscollege. Minister Kamp opent de nieuwe zonne-energie locatie (solar plant) op Sint Eustatius.

Op 30 augustus vliegt de minister aan het einde van de dag naar Bonaire. Daar staat op 31 augustus een ontmoeting met de gezaghebber en het bestuurscollege op het programma.

Verder gaat de minister in gesprek  met vertegenwoordigers van o.a. de politiek en het bedrijfsleven over de toekomstige economische strategie van Bonaire.

Op 1 september brengt de minister op Bonaire een bezoek aan het plattelands ontwikkelingsproject (POP). Op het programma staan verder gesprekken met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en een bezoek aan het energiebedrijf WEB.

Deel dit artikel