Politie & Justitie

Update zaak overval woning en moord “DRUM”

om bonaire

In het onderzoek DRUM van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) zijn 15 rechercheurs van de Nationale Politie uit Nederland, die bijstand komen verlenen, inmiddels gearriveerd op Bonaire en aan het werk. De teamleiding kan nu putten uit een groot team van rechercheurs, waarin ook alle benodigde specialismen vertegenwoordigd zijn. Meteen na het incident zijn al rechercheurs van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) uit Bonaire en Curaçao te hulp gekomen en is ook door de Koninklijke Marechaussee met een heel team van op het eiland aanwezige rechercheurs bijstand geboden aan de recherche van KPCN. Ook vanuit de korpsen van Aruba en Curaçao wordt recherchecapaciteit en bijzondere kennis aan het team geleverd.
Daarnaast heeft KPCN hulp gekregen van defensiepersoneel, de Kustwacht, de douane, het Nederlands Forensisch Instituut en het Brandweer Korps Caribisch Nederland.

Ook het verzoek dat het Openbaar Ministerie en de politie aan de bevolking van Bonaire heeft gedaan om informatie en tips te geven, bleek niet aan dovemansoren gericht. Het team heeft al diverse bruikbare tips gekregen.
Inmiddels is vastgesteld dat de munitie die in het lichaam van de overleden agent is aangetroffen geen politiemunitie betreft.
Het onderzoek verkeert nu in de fase waarin alle al beschikbare gegevens worden onderzocht en met elkaar worden vergeleken. Natuurlijk is het team ook nog druk bezig met gegevens opvragen en verzamelen.

Eerder deze week is een man aangehouden die de gebruiker was van een wit busje dat in het onderzoek als verdacht is aangemerkt. De aanhouding was nodig om te kunnen onderzoeken of hij zelf ook op enige manier betrokken zou kunnen zijn bij de onderzochte feiten. Er was onvoldoende reden om zijn voorarrest te verlengen, de man is dan ook op 25 augustus op vrije voeten gesteld, maar de man blijft verdachte. Het busje is in beslag genomen en wordt onderzocht. Het busje zal daarna worden teruggegeven In het belang van het onderzoek kunnen in deze fase verder geen mededelingen worden gedaan over het verloop en de bevindingen. De politie en het Openbaar Ministerie willen echter nog steeds aan de bevolking vragen om tips en opmerkelijke zaken aan het team te melden.

In elk geval blijft informatie over de eerder al getoonde pet, armband en horloge van belang van het onderzoek. Het team is nog steeds op zoek naar iemand die op woensdag 17 augustus forse verwondingen heeft opgelopen die vermoedelijk door een val van hoogte zijn veroorzaakt. Al eerder werd gevraagd om informatie over een man met kras of krabverwondingen in het gezicht. De daders moeten verwondingen hebben opgelopen van doorns. Als u iemand kent met dergelijke verwondingen, hoort de politie dit ook graag. Mensen die duidelijk ernstig gevaar lopen of om een andere dringende reden alleen anoniem hun informatie kunnen geven, kunnen in dit onderzoek ook rechtstreeks bellen met de Criminele Inlichtingen Dienst. De afdeling van de politie die juist is ingesteld om de identiteit van tipgevers te waarborgen. Daarvoor kan het nummer 795-5746 worden gebeld. Als mensen deze anonieme tiplijn bellen en teruggebeld willen worden, dan is het verzoek dat zij hun nummer achterlaten.

Weet u meer over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het bovengenoemde nummer . Ook alle andere informatie over dit incident is meer dan welkom. Men kan ook gebruik maken van de algemene tip lijn 717-7251 van de politie.

Deel dit artikel