Natuur

Activiteiten omtrent natuurbehoud Te Amo strand voortgezet

te amo beach 2

Kralendijk, 29 augustus 2016 – Afgelopen week heeft Sea Turtle Conservation Bonaire, in samenwerking met Openbaar Lichaam Bonaire en WILDCONSCIENCE BV, haar inspanningen voortgezet om zeeschildpadden op Te Amo strand te beschermen. Zo zijn er keien en informatieve borden geplaatst, en palmbladeren bevestigd aan het hek dat al eerder deze maand geplaatst was.

De keien en informatieve borden dienen het publiek er enerzijds van te weerhouden op het strand te rijden, en hen anderzijds te informeren over de do’s en don’ts op Te Amo strand. Bovendien hebben vrijwilligers van STCB palmbladeren aan het nieuwe hek bevestigd, om zo een meer natuurlijke barrière te creëren. De palmbladeren verminderen daarnaast ook de lichtvervuiling van het vliegveld. Dit voorkomt dat zeeschildpadden, die een nest leggen op Te Amo strand, gedesoriënteerd raken.

Deze activiteiten markeren de volgende stap in STCB’s betrokkenheid bij Ecologisch Herstel Lac gebied en Zuidelijk Bonaire, een project dat wordt gecoördineerd door het Openbaar Lichaam Bonaire en gefinancierd middels natuurgelden van de Nederlandse Overheid.  

Aanvullende werkzaamheden die binnenkort zullen plaatsvinden op Te Amo omvatten het planten van meer begroeiing langs het hek en het plaatsen van kliko’s. Daarnaast zal STCB ook stappen ondernemen in het zuiden, om bescherming te bieden aan zeeschildpadden die nesten leggen in dit gebied.

te amo beach 3

te amo beach

###

Sea Turtle Conservation Bonaire is een niet-gouvernementele organisatie welke zich inzet voor de bescherming van Bonaires bedreigde zeeschildpadden sinds 1991.

Deel dit artikel