Nutsvoorzieningen

Stroomstoring in een aantal wijken op Bonaire

web bonaire

Kralendijk, 4 september 2016 – Op zondag 4 september 2016 heeft omstreeks 10:13 uur een stroomstoring plaatsgevonden in een aantal wijken op Bonaire. WEB Bonaire heeft direct een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en de omvang van de storing. De storing was om 12:58 uur opgelost.

De stroomuitval was veroorzaakt door het onweer van vandaag waarbij blikseminslag ervoor heeft gezorgd dat onderdelen defect zijn geraakt in de hoogspanning distributienet. Hierdoor is het beveiligingssysteem van WEB in werking getreden en heeft deze automatisch een aantal wijken uitgeschakeld om vergaande problemen te voorkomen.

Na oplossing van de stroomstoring was de elektriciteitstoevoer tot 14:30 uitgeschakeld als gevolg van de nasleep van de storing voor klanten van WEB in de volgende wijken: Punt Vierkant, Belnem Zuid, parti di Mexico (gedeeltelijk), Antriol Pariba (gedeeltelijk), Kaminda Lagoen en omgeving.

WEB biedt zijn excuses aan voor het ongemak.

Deel dit artikel