Vakantie & Toerisme

TCB maakt stijging aankomsten Europa en Noord-Amerika bekend

Flamingo Airport

**Halfjaarlijkse evaluatie van de marketingactiviteiten gericht op duurzame groei ** 

Kralendijk (5 september 2016) – Tourism Corporation Bonaire heeft, gebaseerd op statistische gegevens van aankomende en vertrekkende passagiers in de periode tot en met juni 2016 die door Bonaire International Airport (BIA) zijn geregistreerd, vandaag bekend gemaakt dat vergeleken met het vorige jaar de internationale aankomsten per vliegtuig uit onze belangrijke Europese en Noord-Amerikaanse markten met 8 procent is gestegen.

Gevoed door de marktvraag en de groei in capaciteit van onze luchtvaartpartners Delta en TUI Fly, zijn de aankomsten gestegen tot 75,174 in de eerste zes maanden van dit jaar, vergeleken met 69,596 geregistreerde passagiers over dezelfde periode het afgelopen jaar.

De toename in aankomsten vanuit de Europese markt groeide met 10.7 procent vergeleken met vorig jaar, in de eerste plaats door een 50 procent toename van de stoelcapaciteit op TUI Fly-vluchten.

Aankomsten vanuit de Amerikaanse markt steeg met 4.4 procent vergeleken met vorig jaar. Dat is inbegrepen een capaciteitsdaling van 29 procent op United-vluchten en tegelijkertijd een toename in capaciteit van 48 procent op Delta-vluchten.

Maurice Adriaens, Directeur van Tourism Corporation Bonaire tekende daarbij aan: “Wij zijn blij een toename te zien in de aankomsten vanuit Europa en Noord-Amerika in het eerste half jaar, maar wij willen er zeker van zijn dat deze groei zich kan doorzetten in 2017. Terwijl de hoeveelheid uit Europa zich krachtig blijft manifesteren, zien wij een seizoensgebonden afname in de luchttransportcapaciteit en de reserveringen in de aanloop naar het hoogseizoen in Noord-Amerika, met name in het stedelijk gebied van New York. Daarom is een veelzijdige, publiek-private campagne gestart voor reisagenten in New Jersey om meer lokaal transport te krijgen van mensen die in Newark instappen.” Hij vervolgt: “Het vermogen om snel aan te kunnen passen en onze marktinspanningen bij te stellen wanneer dat nodig is, is een bewijs van de samenwerking met BIA, onze luchtvaartpartners en onze eilandelijke stakeholders.”

Statistieken over het verkeer via Aruba en Curaçao vanuit Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Europa zijn niet beschikbaar, daar die bezoekers aankomen met ‘point-to- point’ tickets via onze zustereilanden en dus geregistreerd worden als binnenlandse aankomsten. Tot en met juni 2016 zijn de binnenlandse aankomsten gedaald met 5.1 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Deel dit artikel