Veiligheid & openbare orde

Grote rampenoefening op Bonaire

rampenoefening-bonaire

Op 15 september 2016 vindt in het centrum van Kralendijk een grootschalige rampenoefening plaats. De gehele oefening duurt van 9.00 tot 17.00 uur.

Het ochtenddeel van de oefening speelt zich binnen de muren van het bestuurskantoor af. Hier beoefenen de gezaghebber en zijn adviseurs ‘op papier’ het leidinggeven aan een fictieve ramp.

Omstreeks 13.45 uur begint het middagdeel, een veldoefening. Die speelt zich daadwerkelijk af in het centrum van Kralendijk. Daar zullen meerdere hulpverleningsvoertuigen van onder meer de politie, de brandweer en de geneeskundige dienst zich verzamelen rond de gevangenis (Justitiële Inrichting Caraïbisch Nederland – JICN). Daarnaast oefenen de hulpverleningsdiensten in en om het bestuurskantoor, het politiebureau, het stadion en de sporthal op Kaya Amsterdam.

Tijdens grote incidenten is het zaak dat hulpverleners en andere betrokken partijen elkaar goed weten te vinden en goed samenwerken. Door in de praktijk samen te oefenen weten zij beter wat ze moeten doen, wat hun rol is en wie of wat ze nodig hebben om het incident zo goed mogelijk aan te pakken.

Deel dit artikel