Nutsvoorzieningen

Stroomstoring door een aanrijding in 12 wijken op Bonaire

web bonaire

Kralendijk, 15 september 2016 – Op woensdag 14 september 2016 heeft omstreeks 22:08 uur een stroomstoring plaatsgevonden in een aantal wijken op Bonaire. WEB Bonaire heeft direct een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en de omvang van de storing. De storing was voor het grootste deel van de wijken om 00:02 uur opgelost.

De stroomstoring is veroorzaakt door een aanrijding waarbij een hoogspanningsmast op de Kaminda La Union is geraakt. Hierdoor is het beveiligingssysteem van WEB in werking getreden en heeft deze automatisch een aantal wijken uitgeschakeld om vergaande problemen te voorkomen.

Als gevolg hiervan was de elektriciteitstoevoer tijdelijk uitgeschakeld voor klanten van WEB in de volgende wijken: Bario Santa Rosa, Bario Seleisi, Mexico, Bario Mexico, Antriol Pariba (compleet), Nort Salina (gedeeltelijk), Finca Verde, Bona Bista, Kaminda Lagun, Lagun Hill, Lagoen, Amboina en omgeving.

WEB biedt zijn excuses aan voor het ongemak.

Deel dit artikel