Politie & Justitie

Update in de zaak Drum

om bonaire

In het onderzoek DRUM bevinden zich zoals bekend 6 verdachten in voorlopige hechtenis. Op basis van de op dit moment beschikbare onderzoeksresultaten kan er nog een man als verdachte worden beschouwd. Het onderzoeksteam DRUM is naar deze man op zoek. De bevolking wordt gevraagd uit te kijken naar deze man en zo mogelijk zijn verblijfplaats te melden. Het gaat om:

– een man van Venezolaanse afkomst,
– met kort zwart haar (glad),
– Lengte ongeveer 175 cm,
– Leeftijd ongeveer 25 à 30 jaar
– Slank postuur,
– Licht getinte huidkleur,
– met een tatoeage “ Iverson” of “Anderson” of “ Jaiveyson” vermoedelijk op de armen,
– met mogelijk ook tatoeages op de borst (letters),
– de man heeft vermoedelijk als roepnaam Kike.

Indien u informatie hebt of de man ziet is het van belang is dat u deze man niet zelf benadert, maar de politie belt als u gegevens hebt over de huidige verblijfplaats van de man.
Het Openbaar Ministerie benadrukt hierbij dat het strafbaar is om een dader van een strafbaar feit te verbergen of behulpzaam te zijn bij het ontkomen aan politie en justitie.
Inmiddels is defensie met het schip De Pelikaan vanuit Curaçao op het eiland aangekomen om mee te helpen bij het onderzoek.
Zoals al eerder gemeld wordt in deze zeer ernstige zaak door de Hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd van $ 10.000.
Iemand die een tip heeft die leidt tot de aanhouding en/of vervolging van genoemde verdachte komt voor beloning in aanmerking. De hoogte van de beloning is afhankelijk van de bijdrage van de tip voor het onderzoek.

Voor de overval en schietpartij met dodelijke afloop voor een politie agent, in de nacht van 17 augustus, in de wijk Sabadeco heeft KPCN een speciale tiplijn ter beschikking gesteld. Mensen die duidelijk ernstig gevaar lopen of om een andere dringende reden alleen anoniem hun informatie kunnen geven, kunnen in dit onderzoek ook rechtstreeks bellen met de Criminele Inlichtingen Dienst. De afdeling van de politie die juist is ingesteld om de identiteit van tipgevers te waarborgen. Daarvoor kan het nummer 795-5746 worden gebeld. Men kan ook gebruik maken van de algemene tip lijn 717-7251 van de politie.

Deel dit artikel