Nutsvoorzieningen

Stroomstoring op Bonaire

web bonaire

Kralendijk, 7 oktober 2016 – WEB Bonaire is de laatste tijd geconfronteerd met verschillende stroomuitvallen die veroorzaakt zijn door verschillende factoren. Deze zijn niet alleen toe te wijten aan derden of defecte onderdelen in het distributienetwerk.

Stroomstoringen

Op vrijdag 7 oktober 2016 heeft om 14:42 uur een stroomstoring plaatsgevonden. De stroomstoring is veroorzaakt door een defecte onderdeel dat voor kortsluiting heeft gezorgd in de distributienet en te voorkomen. Als gevolg hiervan was de elektriciteitstoevoer tijdelijk uitgeschakeld voor klanten van WEB in Tera Cora, Nikiboko, Amboina, Bario Mexico, Mexico, Kaminda Lagun, Lagun, Lagun Hill en een klein gebied in Antriol Pariba. De stroomstoring was om 16:36 uur opgelost.

Excuses

WEB biedt zijn excuses aan voor het ongemak.

Actie

In verband met het aantal stroomstoringen heeft WEB actie ondernomen en is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de stroomstoringen. Uit het onderzoek van WEB is gebleken dat er een aantal onderdelen zijn die moeten worden vervangen. Voor het einde van 2016 zal WEB grondig te werk gaan met het vervangen van de benodigde onderdelen in het hoogspanningsnet.

WEB Bonaire vraagt hierin geduld en begrip van zijn klanten met betrekking tot het werk dat uitgevoerd zal worden voor het vervangen van alle onderdelen in het hoogspanningsnet. Deze wijzigingen zullen de stabiliteit garanderen van elektriciteit.

Deel dit artikel