Vakantie & Toerisme

Het Cruisetoerisme van Bonaire blijft afsteven op succes

fcca-2016

*** Aanwezigheid bij de Seatrade en FCCA werpt vruchten af ***

Kralendijk (10 oktober 2016) – De Directeur van Tourism Corporation Bonaire (TCB), de heer Maurice Adriaens en de Cruisetoerisme Manager, de heer Gabriele Tixi, melden dat de deelname van Bonaire aan de 23ste ‘Annual Florida-Caribbean Cruise Association’s (FCCA) Conference & Trade Show’ die in Puerto Rico werd gehouden, geslaagd was.

Het evenement werd goed bezocht door meer dan 1.000 bezoekers uit het hele Caribisch gebied en meer dan 150 leidinggevenden uit de cruise-industrie. Er werden bijeenkomsten gehouden met Carnival Corporation, Royal Caribbean, TUI Cruises, Princess Cruises, Holland America, NCL en Oceania. De ‘Disney Cruise Lines’ heeft officieel bevestigd dat zij in 2018 voor het eerst naar Bonaire komt. Bonaire wordt zeer gewaardeerd door de Cruisemaatschappijen en heeft onlangs de ‘Best Southern Caribbean award’ gewonnen, wat een bevestiging is van de groei en ontwikkeling van Bonaire. Alle cruisemaatschappijen zijn blij met het eiland en het product, maar er is altijd ruimte voor verbeteringen. Schepen zullen Bonaire blijven aandoen, maar wij moeten de verscheidenheid van onze producten verhogen. We moeten de Zuidpier upgraden om grotere schepen te ontvangen, indien Bonaire dat in de toekomst wilt. TCB heeft een presentatie gegeven voor de FCCA en de ‘Operation Committee’ over het voorstel dat Bonaire de ‘head tax’ gaat verhogen naar $3,50 met ingang van 2018. In het kalenderjaar 2017 verwacht Bonaire meer dan 380,000 cruisetoeristen.

Cruisetoerisme Manager, Gabriele Tixi attendeerde ook De Mediterrane Seatrade in Tenerife, Canarische Eilanden, die voor het eerst door Bonaire werd bijgewoond. Bonaire maakte deel uit van het Caribische Dorp. Er werden vergaderingen gehouden met de kleinere, exclusievere, cruisemaatschappijen: Seacloud, Silversea, Vikings Ocean Cruises, Thompson Cruises en met grotere Europese cruisemaatschappijen: MSC, Costa Cruises, P&O UK. Bonaire is een populaire bestemming onder alle topmaatschappijen en zij zullen doorgaan met hun bezoeken aan Bonaire. Bonaire zal ook focussen op de kleinere, exclusievere maatschappijen.

Deel dit artikel