Vakantie & Toerisme

Rechtstreekse verbinding tussen Bonaire en Santo Domingo

Rechtstreekse verbinding tussen Bonaire en Santo Domingo

Er komt een nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Bonaire en Santo Domingo. De kleine Dominicaanse luchtvaartmaatschappij Sky High Aviation Services heeft vrijdag de inaugurele vlucht naar Flamingo Airport. Er zal twee keer per week worden gevlogen, laat het bedrijf weten. Het tarief is 400 dollar voor een retour. Volgens het bedrijf zijn er ook plannen om Curaçao en Aruba in het routeschema op te nemen.

Sky High Aviation Services voert vooral chartervluchten uit voor particulieren, maar onderhoudt ook enkele lijndiensten, onder andere naar Antigua en Anguilla. Vorige week werden de laatste details op Bonaire uitgewerkt door de directie. De vluchten op Bonaire zullen worden uitgevoerd met een Beechcraft 1900D, die eind augustus in gebruik is genomen. Het toestel beschikt over 19 zitplaatsen.

Sky High Aviation Services bestaat sinds 2012 en vliegt alleen met kleine toestellen. In april vorig jaar verongelukte een toestel van Sky High tijdens een toeristische vlucht. Alle zeven inzittenden van de eenmotorige Piper kwamen om het leven toen de piloot probeerde kort na het opstijgen een noodlanding te maken op een golfbaan vlakbij Punta Cana.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Deel dit artikel