Dieren

Stichting DierenLot reikt 3 dierenambulance pick ups uit op Bonaire

Foto eigendom van Stichting Dierenlot
Stichting Dierenlot

Foto eigendom van Stichting Dierenlot

Bonaire heeft er in één klap drie nieuwe dierenambulances bij gekregen. De Nederlandse stichting Dierenlot heeft daarvoor gezorgd. Directeur Peter Helmer overhandigde de sleutels van de auto’s aan Dierenbescherming Bonaire, FKK Animal Rescue en Sea Turtle Conservation Bonaire.

De eerste sleutels werden tijdens een korte ceremonie met een drone bezorgd op Red Palm Village. De ‘ambulances’ zijn aangepast aan de omstandigheden op Bonaire. De organisaties hebben elk een pick-up gekregen voor het vervoer van de dieren. Ze zijn voorzien van opvallende opschriften en uitgerust met zwaailichten.

De drie organisaties doen fantastisch werk op Bonaire. De Dierenbescherming Bonaire trekt door de wijken voor het rondbrengen van medicijnen tegen vlooien en teken en  geeft voorlichting over de verzorging van de dieren. Ook brengen ze dieren naar de dierenarts voor castratie of sterilisatie. Fundashon Kunuku Kakelvers (F.K.K.) vangt honden en katten op die geen ander thuis meer hebben. F.K.K. is nog niet lang bezig maar de passie voor dieren is enorm. De honden en katten worden op het hele eiland opgehaald. Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB)  verzorgt voorlichting over de schildpadden (zowel aan toeristen als aan de lokale bevolking), doet allerlei onderzoek naar de schildpadden en heeft als belangrijkste taak ervoor te zorgen dat de populatie niet afneemt. Immers drie bedreigde soorten leven in de wateren rondom Bonaire.

De auto’s zijn naar de wensen van de organisaties klaar gemaakt. Er is gekozen voor goede tweedehands auto’s die uit de verhuur komen. Hier is voor gekozen omdat door de droogte, de wind en het zout op het eiland de auto’s sneller slijten. Nieuwe auto’s hebben door het slechte wegennet al snel gebruiksschade en verliezen hun waarde. Door te kiezen voor goede tweedehands auto’s uit de verhuur (de auto’s zijn maximaal 4 jaar oud), kunnen de kosten laag houden worden en toch prima auto’s leveren aan de organisaties die nog lange tijd mee kunnen.

Stichting DierenLot komt op voor dieren in nood in Nederland en de overzeese Nederlandse gemeenten in de Caraïben. De dieren op Bonaire kunnen dus ook op onze hulp rekenen. De steun van DierenLot is niet alleen gericht op het simpelweg geld of middelen geven aan dierenhulporganisaties. We vinden het erg belangrijk dat organisaties zichzelf leren bedruipen en zelf initiatieven ontplooien om geld te genereren. Daarin spelen wij graag een faciliterende rol.

Deel dit artikel