Politie & Justitie

Eis in zaak “Strobloem”, uitspraak 18 november

om bonaire

De Officier van Justitie (OvJ) van de BES-eilanden te Bonaire heeft op 28 okotober in de rechtszaal in Kralendijk een gevangenisstraf geeist van 9 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk, 3 jaar proeftijd en een werkstraf van 240 uur voor de directeur van de overheidsinstantie Kadaster. In deze zaak heeft de OvJ tevens een ontnemingsvordering geeist dat de verdachte een bedrag van 21441.28 dollar terugbetaald aan “wederrechtelijk verkregen voordeel”.
Het betreft het onderzoek met de naam “Strobloem”. De man wordt door het Openbaar Ministerie BES verdacht van drie strafbare feiten, namelijk diefstal, valsheid in geschrifte en verduistering. Uitspraak in deze zaak zal zijn op 18 november 2016 om 2 uur in de namiddag, zo heeft de rechter in deze zaak bepaald.

Deel dit artikel