Onderwijs

Study & Career Event helpt leerlingen met studiekeuze

studie-keuze-mariadal

Tijdens het Study & Career Event (SCE) Bonaire 2016 staat de studiekeuze centraal. Op de de middelbare school leer je elke dag nieuwe dingen, maar het is ook belangrijk om stil te staan bij wat je later worden wilt. Zorg er dus voor dat je er bij bent op maandag 7 november bij Jong Bonaire!

Bezoek voor SGB-leerlingen

Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om het evenement op een maandag te organiseren. Waarom? Rosemarijn de Jong, coördinator, legt uit: “In de vorige jaren werd de informatiemarkt altijd wel goed bezocht, maar waren er naar onze mening te weinig mensen van de doelgroep waarvoor we dit allemaal doen: de leerling in de laatste klassen van de middelbare school die binnenkort moet gaan kiezen welke vervolgopleiding hij/zij gaat doen. Door het SCE op een schooldag te organiseren, kunnen de klassen met hun mentor naar het evenement toe komen.”

Ochtendprogramma

Het programma is als volgt ingedeeld. In de ochtend, tussen 9.00u en 13.00u, komen de hoogste klassen van alle niveau’s van de SGB naar de Study & Career Event toe: vmbo, mavo, havo, vwo en mbo. De stands op de informatiemarkt bestaan natuurlijk niet alleen uit folders en posters, maar er zijn ook demonstraties te zien en quizzes te doen. Werkgevers en onderwijsinstellingen trekken alles uit de kast om onze leerlingen te helpen bij hun studiekeuze!

Naast het bezoeken van de informatiemarkt, mogen de leerlingen ook een workshop naar keuze bijwonen. Deze workshops hebben uiteenlopende thema’s, varierend van “College search in the USA” door het Flagler College in Florida, tot “Hospitality” door de Bonaire Hotel And Tourism Association (Bonhata).

De Jong benadrukt nogmaals waarom het zo belangrijk is dat deze Study & Career Event op Bonaire wordt georganiseerd. “Zoals ik zei, de leerling in de laatste klassen van de middelbare school staat voor een belangrijke keuze in zijn of haar leven: welke studie ga ik doen of welk beroep kies ik? Daarnaast wordt het steeds belangrijker om direct de goede keuze te maken: de studiefinanciering wordt steeds krapper en de vervolgopleidingen stellen steeds vaker eisen aan je studievoortgang. Echter, hier op Bonaire is het niet makkelijk om je studiekeuze te maken, doordat (bijna) alle onderwijsinstellingen ver weg zijn. Je kunt niet zomaar een aantal open dagen gaan bezoeken.”

’s Avonds open

Vervolgens is de informatiemarkt ook ’s avonds open van 17.00u tot 19.00u. Leerlingen die ’s ochtends enthousiast zijn geraakt kunnen even terugkomen met hun ouders; leerlingen uit andere klassen kunnen langskomen, en ook is het evenement open voor ieder ander die geïnteresseerd is in studie of beroep. Wees welkom!

Scan de QR-code voor de laatste informatie op onze website. Tenslotte bedanken wij de organisaties die dit evenement mede mogelijk maken: de SCE wordt mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van RCN-OCW. Telbo levert een gratis internetverbinding en Green Label levert de groene decoratie.

Deel dit artikel